Fillers

Vad är fillers? 

 

Det finns olika typer av filler. Den vanligaste fillern på marknaden innehåller hyaluronsyra som är en sockermolekyl som återfinns naturligt i kroppen. Hyaluronsyra bidrar till att upprätthålla hudens fukt, volym och struktur. Mängden hyaluronsyra minskar med åldrandet och det gör att huden förlorar spänst och volym. 


Hos oss på Aesthetic Med Clinic är kvalitèn på våra produkter av högsta prioritet, därmed använder vi oss av välbeprövade och världsledande märken såsom Restylane och Teoxan.

Boka tid

Du bokar enklast tid genom Bokadirekt. Följ länken nedan för att komma till bokningsidan.

Hur går behandlingen till?

 

Behandlingen går till på så sätt att hudytan som ska behandlas i första hand rengörs noga, därefter smörjs området med lokalbedövning och sedan injiceras fillern i den del och till det djup som är nödvändigt för att uppnå den effekt som eftersträvas. Några fördelar med fillers är att behandlingen går snabbt och att resultatet ses omedelbart. Behandlingen (injektionsteknik och produkt) anpassas utefter dina förutsättningar och behov så att resultatet blir så perfekt och naturligt som möjligt. 

 

Fillers är en av de vanligaste estetiska behandlingarna som används i syfte att skapa volym och skulptera om partier i ansiktet. 

Med åldern förlorar ansiktet volym och formen förändras då det naturliga åldrandet leder till atrofiering av bl.a. fettkuddar och skelett. Allt detta kan visuellt förbättras med hjälp av fillers. Fillers kan exempelvis användas för att fylla ut rynkor, resaurera förlorad volym i tinningarna och mid-face, förstärka linjer/drag i ansiktet såsom käklinjen och kindbenen eller som ett “implantat” i exempelvis hakan. Om du har ärr i ansiktet som har orsakats av exempelvis någon hudsjukdom som acne så kan en fillerbehandling också vara lämplig för att fylla ut ärren.

 

 

Boka alltid en kostnadsfri konsultation innan så att du och din behandlare kan gå igenom önskemål och vad som är genomförbart på just dig. 

 

Gravida, ammande, minderåriga och personer med allergier mot någon substans i fillers kan ej genomgå en behandling. 

 

 

Hur länge håller en behandling med Fillers?

 

En fillerbehandling kan vara allt mellan 4-18 månader beroende på produkten behandlaren väljer, ibland mycket längre än så. I regel kan man säga att hårda fillers håller längre än mjuka och att upprepade behandlingar leder till mer långvariga resultat. Likt många andra behandlingar spelar även genetiska faktorer och individuella livsstilsfaktorer roll för hur länge en fillerbehandling håller. Vissa kroppar har lättare att bryta ner fillers än andra.. 

Den genomsnittliga hållbarheten av läppbehandlingar är exempelvis kortare än behandlingar av andra områden. Detta beror på den höga vaskulariseringen och aktiviteten i läppområdet samt att man använder en mjukare produkt med mindre partikelstorlek. En återbehandling kan därför behövas efter den första behandlingen för att opti­mera resultatet och för att effekten ska kvarstå så länge som möjligt. 

 

Vanliga biverkningar och eftervård

 

Lokal svullnad och rodnad runt det behandlade området kan förekomma vilket är helt normalt. Detta avtar och försvinner vanligtvis inom 2-3 dagar. Blåmärken kan också uppstå vid det behandlade området.

Du rekommenderas att avstå från fysisk aktivitet, ansiktsmassage, extrem exponering i solen samt bastubad de första dygnen efter en fillerbehandling. Det är viktigt att tänka på att huden är mer mottaglig för infektioner precis efter en behandling. Därmed avråder vi dig från att använda smink det första dygnet efter behandlingen, ta på det behandlade området samt lägga mobilen mot den behandlade huden. Undvik också alkohol och längre flygresor under de 2-3 första dygnen. Försök att sova med huvudet högt och undvika att sova på det injicerade området en till två dagar efter behandlingen. 


Andra behandlingar vi erbjuder

 

Botox - Trådar - PRP - Skleroterapi - Hudföryngring

 


KÖP PRESENTKORT

Du vet väl om att du kan köpa presentkort hos oss på Aesthetic Med Clinic i Norrköping? Det är den perfekta gåvan att ge bort till någon som du tycker extra mycket om. Du kan komma in till oss på kliniken för att få ett fysiskt presentkort alternativt köpa ett direkt genom länken nedan.