Trådar

Vad är PDO-trådar?

 

PDO står för Polydioxanon som är ett material som länge använts vid medicinsk suturering av vävnad. Som en effekt har man sett vävnadsstimulerande påverkan som nu utvecklats till behadnalingar med trådar för att stimulera och lyfta vävnad bland annat genom att starta igång den egna vävnadsproduktionen av bla kollagen, fibroblaster och öka cirkulationen.

Förenklat finns det två olika huvudtyper av PDO-trådar, lyftande - cogtrådar (tjocka trådar) och icke-cogtrådar (tunna trådar). Cogtrådar är taggiga och finns som enkelriktad, multidirektionell, 3D eller 4D hullingar. För god placering av cogtrådar kräver en viss klinisk kunskap, behandlingsplanering, manuell fingerfärdighet och en bra aseptisk teknik.

Bland icke-cog (tunna PDO-trådar) finns mono, tvinnade mono, dubbeltvinnade mono osv. De finns i olika storlekar och kan vara skarpa eller trubbiga nålar. Dessa typer av PDO-trådar absorberas av kroppen inom 4-8 veckor, jämfört med 9-10 månader för cogtrådar.

Boka tid

Du bokar enklast tid genom Bokadirekt. Följ länken nedan för att komma till bokningsidan.

Vad används de för och hur länge håller effekten?

 

Icke-cogtrådar ger vävnadsstimulering i området där de placeras, som en effekt av detta blir huden mer vital och får en uppstramande effekt. Man kan även stimulera området till ökad eller minskad volym, så som områden där vi behöver tillföra volym kan detta förslagsvis åstadkommas med tvinnadet monotrådar alternativt. Akneärr kan förslagsvis förbättras i sin struktur genom att icke-cogtrådar läggs i ett nätverk inunder vävnaden.

Cogtrådar ger ovanstående effekter samt att de med hjälp av hullingar åstadkommer ett direkt och synligt lyft. Områden som är vanligast är kindlyft, käklyft, halslyft, näslyft och ögonbrynslyft av olika varienter. Detta är det många förknippar med ”trådlyft” eller MINT-lift. Ofta kan dessa behadnlingar kombineras för bästa resultat.

 

Vanliga biverkningar och eftervård

 

Vi arbetar med MINT (Minimal Invasive Non-surgical Threads) som är en FDA-godkänd PDO-tråd tillverkad och distribuerad av HansBiomed.

Det är den första asiatiska PDO-tråden som godkänts av amerikanska FDA och används idag som golden standard för jämförelse av andra Koreanska trådar. MINT har en 360˚ gjuten 3D struktur som ger den en 4 gånger större lyftkapacitet jämfört med andra PDO-trådar. 

 

För information inför din behandling samt om eftervård vänligen besök 

https://mintlift.se/information-till-kunder-och-modeller/

 


Andra behandlingar vi erbjuder

 

Fillers - Botox - PRP - Skleroterapi - Hudföryngring


KÖP PRESENTKORT

Du vet väl om att du kan köpa presentkort hos oss på Aesthetic Med Clinic i Norrköping? Det är den perfekta gåvan att ge bort till någon som du tycker extra mycket om. Du kan komma in till oss på kliniken för att få ett fysiskt presentkort alternativt köpa ett direkt genom länken nedan.